سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سقف کاذب
فقیه کامل کسى است که مردم را از آمرزش خدا مأیوس نسازد ، و از مهربانى او نومیدشان نکند و از عذاب ناگهانى وى ایمنشان ندارد . [نهج البلاغه]

نوشته شده توسط:   romina  

سه شنبه 95 آبان 4  10:5 صبح

 

یکی از مصالح سازگار با محیط زیست بتن سبز است که به آن بتن سازگار با محی زیست گفته میشود.دولت مالزی تلاش های بسیاری برای استفاده از مصالح سازگار با محیط زیست کرده است که این تلاش و پیگیری در دانشکده مهندسی عمران توسط محققان دانشکده به ثمر نشست و منجر به تولید نوعی بتن ساختمانی سازگار با محیط زیست به نام بتن اختلاط سبز گردید. با توجه به علاقه رو به رشد در زمینه توسعه پایدار و مشوق های مختلف ارائه شده توسط دولت مالزی، دست اندرکاران کلیدی در صنعت ساخت و ساز بیش از گذشته به استفاده از مصالح پایدار و با حداقل اثرات زیست محیطی راغب شده اند.

 

هنگامی که صحبت از ساخت سازه ها به میان می آید، سازندگان و پیمانکاران می توانند از امتیاز انتخاب گستره وسیعی از مصالح بهره مند باشند . به طور کلی، تصمیم گیری در زمینه انتخاب مصالح بستگی به عوامل مختلف از جمله هزینه و عملکرد برای کاربردهای خاص دارد.

 

در سال 2009، دولت مالزی شاخص ساختمان سبز (GBI) برای تشویق ساخت ساختمان با استفاده از تکنولوژی سبز معرفی نمود، و انگیزه هایی برای مالکان جهت به کسب گواهینامه GBI برای ساختمان های جدید و یا ساختمان های موجود ایجاد کرد. همچنین تلاش هایی را برای کاهش آلودگی هوا انجام داد که در این زمینه بتن به دلیل مقدار قابل توجه انتشار کربن ناشی از تولید سیمان و ساخت بتن نقش مهمی ایفاء می کند. بنابراین، توسعه بتن سبز که می تواند در ساختمان ها و سازه ها استفاده شود، حائز اهمیت است.

در سال های اخیر، بکارگیری بتن سبز در بسیاری از کشورها از جمله مالزی از محبوبیت بالایی برخوردار شده است. این بتن نوآورانه می تواند با استفاده از مصالح ضایعاتی به عنوان یکی از اجزای آن تولید شود. همچنین بتن سبز می تواند با استفاده از فرآیندهای مختلف تولید که برای محیط زیست مضر نیست تولید گردد. معیار برای بتن سبز این است که مواد استفاده شده برای ساخت آن باید از "مصالح سبز" و یا پایدار به جای منابع غیر پایدار باشد. استفاده از مصالح بازیافتی و مواد زائد را می توان به عنوان منابع پایدار در نظر گرفت در صورتی که بتوانند هزینه ها و مصرف مواد خام را کاهش دهند و همچنین سطح دفن زباله را کم کنند.

در این پروژه، محققان در دانشگاه "تکنولوژی مارا" یک بتن سبز نوآورانه به نام "بتن با اختلاط سبز" معرفی نمودند که با استفاده از مصالح مرسوم که تا حدی با مواد زاید و بازیافتی مناسب برای دستیابی به عملکرد قابل قبول، مقرون به صرفه بودن و پایداری جایگزین گردیده، طراحی و تولید شده است. بتن سبز از مواد خام جدید نظیر خاکستر بادی، سنگدانه های بتن بازیافتی و الیاف حاصل از قوطی های آلومینیومی ساخته شده است. خاکستر بادی یک محصول زائد حاصل از نیروگاه زغال سنگ است و معمولا در حوضچه ای دفع و به محل های دفن زباله فرستاده می شود. از طریق تحقیقات کشف شد که خاکستر بادی پتانسیل جایگزینی با سیمان، که مصالحی با اثرات مخرب زیست محیطی ناشی از آلودگی هوا در کارخانجات سیمان است، را دارا می باشد. به منظور کاهش مصرف مواد خام و برای به حداقل رساندن میزان ضایعات تولید شده از تخریب سازه های بتنی، بتن خرد شده می تواند به عنوان مصالح سنگدانه مورد استفاده مجدد قرار گیرد. در این نوع بتن قوطی های آلومینیومی مورد استفاده قرار می گیرد زیرا می توان آنها را به راحتی به الیاف خرد شده تبدیل نمود و برای تقویت بتن به کار برد.

برای تولید این بتن جدید نیاز به تخصص های فنی مانند طرح اختلاط این نوع جدید بتن، مواد اولیه جدید و دانش خواص بتن سبز می باشد. نه تنها این بتن سبز جدید سازگار با محیط زیست است، بلکه مقرون به صرفه نیز می باشد زیرا حاصل نسبت مواد بهینه سازی شده از طرح مخلوط بتن جدید است. در بررسی انجام شده، بتن جدید می تواند به افزایش مقاومت تا 30? در مقایسه با بتن معمولی دست یابد.

این نوع بتن سبز دارای مزایای زیر است:

- قابلیت طراحی برای برآوردن مقاومت و سطح عملکرد مطلوب در طول عمر مفید سرویس دهی ساختمان یا سازه را دارا می باشد.

- دارای کمترین میزان سیمان / کربن در هر واحد از تولید بتن می باشد.

- پتانسیل تجاری سازی با ارائه این نوع بتن به سازندگان و پیمانکاران که دوستدار محیط زیست است، همسو با سیاست ملی فناوری های سبز را دارا می باشد.

 

 


 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
 
دوشنبه 103 دی 3
امروز:   4 بازدید
دیروز:   1  بازدید
فهرست
آشنایی با من
لوگوی خودم
سقف کاذب
اوقات شرعی
آرشیو
اشتراک
 
طراح قالب
www.parsiblog.com